Call us on: 01623 750 214

  • BALI Logo

Project Overview

The Friary Estate is a residential community in East Peckham, London comprising several complexes of council owned flats. Southwark Council were installing new metal railings around the perimeter of the site.

A number of the existing railing panels had been relocated to the Friary Estate from another Council project where they were no longer needed. There were not enough to complete the perimeter so a key project aim was to install additional matching panels to complete the estate perimeter in the same style. In addition, several panels were stolen in 2010 and needed to be replaced.

Alpha Rail Solution

Click to enlarge (show as main image)

Alpha Rail were responsible for the fabrication, supply and installation of new matching cast aluminium panels and posts. This involved removing an existing panel which was used as a template for pattern work at a specialist foundry. This enabled an exact match to the very detailed panel design.

This also included manufacturing a new double gate in the same style.

Installing metal railings delivered many benefits and improved the visual appearance of area for the community. Having an estate boundary also improved security and reduced the amount of casual litter that had a tendency to be deposited on the grassed area behind the boundary wall from an adjoining street.

 




"“Alpha Rail bring experience and reliability to projects such as this one, where high quality matching panels are required. The existing panels are a complex ornate design and required a high standard of consistent workmanship and attention to detail. Alpha Rail has a long established reputation and can be trusted to deliver high quality projects. I am very happy with their works to date.”"

Project Manager, Southwark Council